Gustav Bolin Keramikk

Nytt medlem i NB: Gustav Bolin

Gustav Bolin er utdannet keramiker ved Capellagården på Øland i Sverige, og har deltatt i utstillinger på gallerier og kunsthaller rundt om i Sverige. Når har vi gleden av å se hans arbeider også i Norge!

Gustav Bolin to keramikkarbeider

I mitt arbeid inspireres jeg formmessig av blant annet den østasiatiske keramikktradisjonen og dansk studiokeramikk fra 1900-tallet. I tillegg så liker jeg å inkorporere arkitektoniske elementer og trekk i gjenstandene mine, for eksempel ved bruk av relieff.

Jeg bygger mine gjenstander for hånd ved å kjevle leiren, skjære ut striper og deretter bruke pølseteknikk. På denne måten kan jag få til både tynne vegger og god kontroll på formen på gjenstandene. Som regel pusser jeg dem i tillegg etterpå, for å fremheve leirens naturlige kvaliteter.

I Norske Brukskunstnere er vi glade for å ønske Gustav velkommen og at våre medlemmer har et bredt formspråk og jobber med mange ulike teknikker i sine håndverk. Du kan se flere av Gustav sine arbeider på nettsiden hans!   Du treffer han også på Instagram med mange fine bilder også fra tilvirkningsprosessen.